miercuri, 4 septembrie 2013

Prognoza hidrologică pentru intervalul septembrie - noiembrie

INHGA a întocmit prognoza hidrologică pentru râuri şi Dunăre, pentru intervalul septembrie - noiembrie
      
I. Rauri interioare:
In luna septembrie 2013 pe baza elementelor statistice de lunga durata, a estimarilor meteorologice si avand in vedere situatia hidrometeorologica de la sfarsitul lunii august 2013 se estimeaza ca regimul hidrologic se va  situa  la  valori cuprinse intre  30-50% din mediile multianuale lunare,  mai mari (50-80%) in bazinul Ialomitei  si mai mici in bazinele Barladului si Ramnicului Sarat  (10-30% din normalele lunare).
 Din punct de vedere al fenomenelor hidrologice periculoase, in luna septembrie, riscul principal va fi reprezentat de mentinerea regimului hidrologic deficitar instalat in lunile anterioare.


In luna octombrie 2013  regimul hidrologic se va situa la valori  cuprinse  intre  30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari in bazinele hidrografice ale Argesului, Ialomitei si Siretului superior si mijlociu si mai mici pe Rm.Sarat si Barlad (10-30% din normalele lunare).  


In luna noiembrie 2013  regimul hidrologic se va situa la valori  cuprinse  intre  30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari in bazinele hidrografice ale Jiului superior, Vedei, Argesului, Ialomitei si in bazinele superioare si mijlocii ale Muresului, Oltului si Siretului si mai mici pe raurile din bazinul  Barladului (10-30% din normalele lunare). 

  


II. Fluviul Dunarea
Pe baza elementelor statistice de medie si lunga durata a fost elaborata  prognoza debitelor medii si extreme lunare pe Dunare la intrarea in tara (sectiunea Bazias) pentru lunile  septembrie, octombrie si noiembrie 2013, valori prezentate in tabelul de mai jos:
Septembrie 2013
Octombrie 2013
Noiembrie 2013
m.a.

m.a.

m.a.

Q maxim (mc/s)

3500

3800

4800
Q mediu (mc/s)
3800
2500
3850
2800
4650
3500
Q minim (mc/s)

2300

2400

2800


De asemenea, in tabel, in coloana “m.a.” sunt prezentate valorile medii multianuale ale debitelor corespunzatoare lunilor septembrie, octombrie si noiembrie.
Aceste prognoze de lunga durata se vor actualiza prin prognozele de scurta durata care vor fi precedate, in situatiile in care se prognozeaza posibilitatea depasirii COTELOR DE APARARE, de avertizari hidrologice emise pe baza situatiei hidrologice si a evolutiei factorilor meteorologici din momentul respectiv.

sursa: inhga.ro/viewCategory.php?categoryId=39

Un comentariu:

 1. Salut,

  Iti urmaresc atenta post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii, ma inspira! Asta m-a determinat sa-mi deschid si eu un Blog. Mi-ar face placere sa intru si eu in comunitatea voastra cu o tematica cel putin indrazneata. Incerc sa astern cuvintele intr-un mod cat mai savuros pe: http://delicii-masaj-erotic.blogspot.ro/
  Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
  Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
  Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: giuliadelicii@yahoo.com
  Daca esti pe Facebook acolo sunt si eu! Mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/giulia.delicii
  Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

  Cu stima,
  Giulia Teodorescu.

  RăspundețiȘtergere